Motivert av ballett

Av Arild Hoksnes

Roeren Olaf Tufte og kombinertløper Mikko Kokslien har hentet motivasjon fra ballett. For toppidrettsutøvere er det viktig å komme ut av komfortsonen og å utvide horisonten. Vi andre har også motivasjon å hente i å gjøre noe som virker helt utafor.
Kokslien fikk tilbud om å teste ballett gjennom Olympiatoppens idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell, og syntes det ville være en artig måte å hente både inspirasjon og motivasjon.

Nettklipp fra olaftufte.com
Nettklipp fra olaftufte.com

Til  osloby.no sier psykologen følgende:
- Ballettdansere er ekstremt flinke til å utnytte kraft. Det var interessant å se på bevegelser og hvordan det fløt. Det handler jo om å skape kraft, og det er overførbart til både hopp og langrenn, sier han.
Ballett-treningen begynte med en samtale med Ingrid Lorentzen og noen dansere. Senere fikk han trene med nasjonalballetten.

Lære av hverandre
Jeg tror de fleste prestasjonskulturer kan lære av hverandre, sier Kokslien, og utelukker ikke at det blir flere ballett-klasser.
Inn mot OL i Beijing i 2008 trente også Olaf Tufte med Ingrid Lorentzen.
- Man får utforsket nye sider og brukt muskler man trodde man ikke hadde. Det er jo ekstrem kroppskontroll, sier Tufte. Han forteller at han snek seg inn og ut av den gamle operaen der han hadde et opplegg med Ingrid Lorentzen. Treningen ble brukt for å utvide horisonten og komme ut av komfortsonen, sier Tufte til osloby.no.

Innafor eller utafor boksen?

Som motivator møter jeg ofte den som påstår å ha stagnert, ikke kommer seg videre. I mange bedrifter er alle tanker tenkt, og «vi har prøvd alt før». Toppidrettsutøverne som her blir oppmuntret til nytenkning av idrettspsykologen fra Olympiatoppen illustrerer noe viktig for oss alle: Det er motivasjon å hente «utafor boksen».

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/cd272dfeb2dc0a625d7559e653205dc31406e2ee

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: