Motivasjon og inspirasjon 50+ og med sluttpakke

Femti og ferdig(Faksimile aftenposten.no)

arild-fotfatterportrettlite.jpgAv Arild Hoksnes

Hva gjør du når du er rundt 50 og jobben du har hatt, kanskje forsvinner? Hvordan finner du motivasjon til å kaste deg ut i arbeidsmarkedet, hvor finner du inspirasjon til å ta tak i situasjonen?

Skribenten Birgit Danneberg beskriver sin opplevelse av situasjonen hun er. Nylig leste vi også om stortingspolitikere uten jobb etter endt periode. Når jeg får temaet i coaching om dette, stiller jeg følgende spørsmål:

1) Kan du tenke deg å sjekke virkelighetsbeskrivelsen din, for å være helt sikker på at den er sann?

Dette kan kanskje virke litt flåsete, det ER da vel slik vi opplever det? Nei, svært ofte er ikke virkelighetsbeskrivelsen helt korrekt. Psykiater Ingvard Wilhelmsen sier: «Tro ikke på en eneste tanke eller en eneste følelse før du har sjekket om den er sann, for ellers kan du risikere å være glad en hel dag uten grunn!». Det handler om at vi i tankene og følelsene våre går inn i svært så låste oppfatninger om hva som faktisk er korrekt. Og det irriterende er at vi ikke får særlig hjelp av hodet til å tenke «riktig». Hvis du tenker at «jeg får nok aldri en ny jobb», så er hjernen med på det, uansett om den tanken er sann eller ikke. Du må bli en ganske godt «aktor» i saken mot påstanden, «jeg er femti og ferdig». (Kanskje passer den rollen særlig godt for journalister og stortingspolitikere).

Å sjekke virkelighetsbeskrivelsen om hva som er de nøkterne fakta vil være avgjørende for å komme ut av en tankespiral.

2) Det er handlinger som teller

Vis meg hvor mange samtaler du har hatt med arbeidsgivere, med nettverk, med muligheter. Vis meg kalenderen din som er full av avtaler.

Vis meg også at du gjør ting annerledes: – Å skrive jobbsøknader er bare ÉN mulighet for å få en jobb. Svært mange jobber blir aldri utlyst.

Steinar Hopland og har på nettstedet Seniorsaken en serie med råd og tips og motiverende artikler.

De skriver blant annet:

Tanken er viktig! Du har mye erfaring, men du betrakter deg ikke som gammel. Du har vært med på mye, men du er ikke nødvendigvis over toppen. Du kan være på hugget om du vil – du er ikke historie!

Det du virkelig vil, er det store muligheter for at du får til! Men å skaffe seg jobb i din alder er faktisk et ganske krevende prosjekt. Sett av god tid!

To meget gode råd å starte med.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: